#Beveggie2023 | Aurreko edizioak

logo-text-blanco-ficoba-01-pobau1hxcmhubp0jn2wwnbqjwxp7m7w6icwlz4hwqo

Programa abenduak 3-4 2022

* BERRIKETAN

* SUKALDEAN

10:30

Ana Calvo

BERRIKETAN

Nola egin aurrera ongizatearen alderdi guztietan bizimodu begano batekin

Osasuntsu egotea ez datza soilik gaixotasunik ez izatean, baizik eta erabateko ongizate fisiko, mental eta sozialeko egoera batean. Historiaren une honetan, informazio txarrez eta kritikez gainezka gaudenean, gure eguneroko bizitzan estrategia eraginkorrak nola ezar ditzakegun aztertuko dugu, beganismoaren bidearen alderdi guztietan ongizate hori berreskuratzeko eta mantentzeko. “

Ana Calvo

Dietetika eta Nutrizioa masterra eta 8 urte baino gehiagoko esperientzia bezero mota ezberdinekin tratatuz. Anak ebidentzia zientifikoan oinarritutako eta landareetan oinarritutako dieta bat jarraitzen eta sustatzen du, gaixotasunak prebenitzen, maneiatzen eta sendatzen laguntzeko. Anak ikuspegi holistikoa gomendatzen du zure dieta, osasuna eta ongizatea optimizatzeko. Bere estiloa beroa, enpatikoa eta pozgarria da.

UVEk (Unión Vegetariana Española) babestutako hitzaldia

11:30

Asami

BERRIKETAN

Greenwashing kosmetikaren industrian

Hitzaldi honetan kosmetika marka bat greenwashing egiten ari dela antzemateko aholkuak partekatuko ditut, eta zer egin hori saihesteko eta marka benetan cruelty free den ala ez jakiteko.

Freelance ikertzailea, dibulgatzailea eta eduki-sortzailea, Asamik modu bakar eta berezian ematen dizu, ikus-entzunezko eduki entretenigarri eta didaktikoaren bidez, animalien esperimentazio-legeen egungo egoerari buruzko informazio argia. web ean animalietan testak egiten dituzten 400 marka baino gehiagoko zerrenda bat aurki dezakezue, baita zerrenda bat ere, +300 marka krudel-free eta beganoentzat tatuajea zaintzeko egokiak, eguzki-babesgarriak, bizarra mozteko eta depilatzeko, xanpua lehorrean, tinteak, azazkaletako esmalteak, lurrinak eta lurrinak; makillajea eta gorputz-zaintza, PDF formatuan deskargatu ahal izango duzuena, leku guztietara eraman ditzazuen.

12:30

IMG_20200719_133241

BERRIKETAN

Elikadura begano eta osasuntsua.

Zalantza ohikoenak, mitoak eta produktu eskaintza gero eta zabalago batean nola aukeratu ondo ezagutzeko

LUCÍA MARTÍNEZ

Giza Nutrizioan eta Dietetikan Graduatua (UCAM), Nutrigenomikan eta Nutrizio Pertsonalizatuan Master Ofiziala (UIB) eta Talentua Kudeatzeko Masterra (UV). Valentziako Erkidegoko Dietista-Nutrizionisten Elkargo Ofizialeko (Codinucova) kidea, CV 00728 zenbakiarekin. Goi-mailako bi Lanbide Heziketa ditu: dietetikako goi-mailako teknikaria eta Jatetxe-arloko goi-mailako teknikaria (ostalaritza). Unibertsitateko aditua naiz haurraren eta helduaren obesitatearen prebentzioan, diagnostikoan eta tratamenduan, eta Nutrizioko graduondokoa Egoera Fisiologiko Berezietan eta dieta alternatiboetan. Era berean, FODMAP ‘s-en dieta baxua erabiltzen trebatu da Monash University-ko training-arekin.

Gaur egun, Aleris Zentroa zuzentzen du Aitor Sanchezekin batera; zentro horiek Valentzian, Palman eta Madrilen daude, eta Aleris Akademiak Valentzian du egoitza. Dibulgazioan, prestakuntzan eta nutrizioan eta elikaduran ere lan egiten du. 5 liburu ditu argitaratuta. Liburuei buruzko informazio gehiago nahi izanez gero, ikusi hemen

13:00

hELENKA

SUKALDEAN

Neguko HERMENTUAK Errezeta eta teoria: sagar eta aza chucruta

Gure sukaldeetan antzinako teknika hau aplikatzeko garairik onena, azekin eta barazkiekin eta ezusteko osagairen batekin hartzidura goxoak modu errazean prestatzen irakasten dizut. Hasiberrientzat eta ideia interesgarriak dituztenentzat egokia da, baita hartziduraren munduan hasitakoentzat ere. Errezeta: sagar eta aza lonbarda hinojoarekin.

Ostalaritzari, turismoari eta, batez ere, ikusleen arretari eskainia, ia bizitza osoan zehar hogeita hamar urtera iritsi naiz, berandu iristen zen bokazio baten bila, konturatu gabe ia-ia sukaldeko mantal batekin jaio nintzela; izan ere, nire aiten etxean, nire familiaren bihotza eta puntu neuralgikoa sukaldaritza da eta izango da beti, nahiz eta haiek ez duten inoiz profesionalki nire sukaldaritzako maisu handi eta benetakoak dira, nire sukaldaritzako pasio handia baita, nire sukaldaritzakoa.

Landare-errezeta berriak prestatzen, idazten eta sortzen aritzen naiz, hitzaldiak eta showcooking-ak ematen, mota guztietako gaiekin: hartzituak eta sukaldaritza sinbiotikoa, sukaldaritza tradizionala, munduko sukaldeak, sukaldaritza gordina, irabiakiak, glutenik gabeko elikadura, landare-postreak… Era berean maila pertsonalean elikadura-aldaketei buruz aholkatzea, baita enpresa-mailan ere, era guztietako hoteletan eta ostalaritza-establezimenduetan sukalde mota hori ezartzeko.

14:00

Becky dj

BERRIKETAN -DJ SET

DJ SET

Jean Rhomer Kendall Roy modura. Main character cumbia-harlecore music. identitate disidente guztietarako Etor zaitezte Rayon Vert ikusi nahi baduzue.

16:30

BERRIKETAN

PLANT BASED ELIKAGAIEN JOERA BERRIAK

MAHAI INGURUA

Plant based elikaduraren joerari buruz hitz egingo dugu, maila globaleko elikadura-sistemaren barruan aldaketa bat eragiten ari dela, haren eraginaingurumenean, elikadura-mota osasungarriagoa delako, pandemiak ekarri dituen aldaketen ondorio delako, gero eta eskaintza handiagoa eta hobea dagoelako elikadura hori eramateko…

CLARA TALENS

Elikagaien Zientzia, Teknologia eta Kudeaketan doktorea (Valentziako Unibertsitate Politeknikoa). AZTIko Elikagai Berrien arloko ikertzaile seniorra da, eta elikagaien arloko I+G+b proiektuak kudeatzen ditu sektore publiko eta pribaturako. Esperientzia animalia-jatorriko proteinez bestelako proteinak dituzten elikagaiak formulatzen, prozesuen ingeniaritza eta eskalatze industriala: kontzeptualizaziotik merkatura. Lehengaien, osagaien eta prozesatzeko teknologia berrien arteko sinergia, kontsumo-une desberdinetara bideratutako elikagaiak lortzeko, nutrizio-, osasun-, teknologia- edo ingurumen-balio handiagoarekin.

Nutrizionista, sukaldaritzako masterra eta komunikatzailea. Karismatikoa eta grinatsua da, energia positiboa jartzen die ausarkeriei, nutrizionista eta dibulgatzaile gisa dituen trebetasunak nabarmentzen ditu, eta osasuna modu errazean, baina zorroztasun zientifikoarekin, erraztea du helburu. Marta tematia, familiarra eta diziplinatua da. “Masterchef España” en seigarren edizioaren irabazlea. Basque Culinary Centerren sukaldaritzako masterrean arrakasta handia izan zuen.

MILOS DUKAT

Ceo/fundador de Isauki seafood

Diseñando comida del futuro

STELLA PRADO

Productos Trevijanon Komunikazio arduraduna. Trevijano landare deshidratatuz egindako platerak (barazkiak, fruitu lehorrak, zerealak edo lekaleak eta espeziak) egiten dituen elikadura-marka bat da. Ezer gehiago Trevijanoren helburua elikadura osasungarria eta goxoa erraztea da, sukaldean denborarik eta ahaleginik egin gabe. Bere azken errezetetan, Nafarroako enpresak landare-proteina sartzearen aldeko apustua egiten du, bere platerei testura, zaporea eta nutrizio-kalitatea emateko. Ilarraren testurizazioarekin bere 4 errezeta berrietan, Trevijanok plater bakar bat eskaintzen dio kontsumitzaileari, aberatsa, proteina handikoa, beganoa eta prestatzeko oso erraza, inolako gehigarririk gabea.

17:00

Patri M

SUKALDEAN

Gabonetako errezeta beganoak: Itsaski zaporeko krema bat, arkume begano gisatua, bonboiak eta turroi flana

Gabonetako bazkari eta afariez gozatu ahal izango dugu, animaliarik erabili gabe. Tailer honetan lehenengoa, nagusia eta postrea egingo ditugu, gozoak eta beganoak erabat.

Duela 10 urte baino gehiago hasi zen aldatzen, hurrengo bi urteetan ez zion utzi irakurtzeari eta trebatzeari % 100 begetala den mundu baterantz azken pausoa eman ahal izateko, duela 8 urte baino gehiago hasi zen bere bloga egiten eta sukaldaritza beganoari buruzko eskolak ematen, behar duenari eskua luzatzeko.

17:30

comunicacion vegana 1

BERRIKETAN

Animaliei laguntzeko komunikazio eraginkorra

Komunikatzeko moduaz, hitz egingo dugu, asertiboak izateaz eta gero eta pertsona gehiagok elikadura (gehiago) begetala hartzea eta animalien ustiapenari uko egitea lortzeaz.

Soziologian lizentziatua, Erantzukizun Sozial Korporatiboan eta Iraunkortasunean Masterra eta dibulgatzailea @veganaynormal profilean,

Soziologoa, politologoa, bitartekaria, aktibista eta sare sozialetako dibulgatzailea.

VERÓNICA LARCO

ProVeg Españako Komunikazio zuzendaria, Publizitatean eta Harreman Publikoetan lizentziatua, aditua da komunikazio digitalean, sare sozialen kudeaketan, SEO eta SEM estrategian, influencers marketinean eta edukien sorkuntzan. Publizitate-agentzietatik igaro ondoren, esperientzia handia du startup eta nazioarteko enpresa eta erakundeentzat lan egiten, eta, horrez gain, hainbat proiektu pertsonal garatzen ditu komunikabide digitaletan.

18.30

Reserva Hijos del Bosque falco-5318048_1280

BERRIKETAN

BASA-FAUNARENTZAKO LEHEN SOROSPENAK (SARRERA)

Zauritutako animalia basatiei laguntzeko eta lehen laguntzak emateko jardun behar izanez gero, protokoloak eta funtsezko urratsak aipatuko ditugu. Deshidratazioari, hausturei, bendajeei, manipulazioari eta garraioari buruzko gaiak landuko ditugu.

Hiru zutabe landuko ditugu:

  1. Edukazioa
  2. Flora eta fauna iberiarraren kontserbazioa
  3. Erreskate-zentroa sortzea (erreserba). 1. eta 2. zutabeak aktibo daude gaur egun, eta erreserba sortzeko lan egiten dugu. Behar duten basa-espezieei aldi baterako edo betiko bizilekua emateko lekua, batez ere ehiza-faunan espezializatuta, gaur egun ia ez baitago hartzen dituen zentrorik.

18:30

SUKALDEAN

Bibrazio handiko sukaldaritza Raíces de Eivissako Cristinarekin.

Cristinak Raíces de Ibiza sortu zuen, animaliekin eta landareekin elikadura kontzienteagoa eta jasangarriagoa sustatzeko. Janaria prestatu eta janari begano gozoena prestatzen irakasten du, zure ametsak betetzeko energiaz eta zoriontasunez betetzen zaituena.

Bibrazi handiko sukaldaritza.

Naturaren, ongizate pertsonalaren eta sukaldaritza osasuntsuaren maitale leiala da.

Emakume sutsu eta sutsua, Eivissako erraien sortzaile

Eivissako sustraiak aldaketarako gogo batetik sortzen da, elikadura iraunkorra eta lurrarekin harmonian sustatzen duten balio pertsonalen arabera bizitzen hasteko desiotik.

Horrela, fruta, barazki eta zereal zaharrak (Blat Xeixa) landatzen hasi zen, sukaldaritza naturalagoa sustatuz, bertako produktuan, landare freskoetan, elikagai bizietan (ernamuinduak, hartzigarriak), algetan, glutenik gabeko zerealetan eta/edo integraletan oinarrituta.

Gaur egun sukaldari beganoa eta pilates irakaslea da

19:10

BERRIKETAN - KONTZERTUA

ARROW & BONE

Xabi Arratibel musikari multi instrumentista eta 2007tik Donostiako eszenako kidearen bakarkako proiektua da. Bere ibilbidean zehar proiektu musikal ugari osatu ondoren, eta beste hainbat bandatan (Hyedra, Bananas, Nerabe, Pet Fennec) jardunean egon ondoren, oraingo honetan bere alderdirik pertsonalena erakusten digu.

Gozatu egiten du eta ondo askatzen ditu bere hurbileko zuzenekoak, non bere konposizio batzuk eskaintzen dituen, baina batez ere genero ezberdinen bertsio akustikoak: 60-70etako blues rockaren klasikoak, punk rock edo country estiloak, 90etako pop itsaskorra eta egungo irrati-formula komertzialena.

Estiloen nahasketa desberdin bat, non melodia onetarako zaletasuna nagusia den eta edozein musika generoren gainetik nabarmentzen den, non abestiak set-listetik joan eta etorri egiten diren edo unean unekoaren arabera inprobisatzen diren eta publikoak hala eskatzen duen, horrela denbora luzea pasatzeko.

10:30

BERRIKETAN

Animalia-zuzenbidearen aztarnen atzean

Hitzaldiaren helburua da Animalien Zuzenbidearen ikuspegi bat eskaintzea, Erromatar Zuzenbidearen barruan lehen aldiz aipatzen denetik eta lehen une honetan animaliak mendebaldeko legeetan gauzatzearekin ezarritako erronketatik hasi eta legelariek animalien babesaren arloan gaur egun dituzten erronketaraino. Gainera, Animalia Zuzenbideak Zuzenbideko beste diziplina batzuekin duen interdependentzia azalduko da, baita beste Zientzia batzuekiko lankidetzari esker izan duen bilakaera ere. Era berean, gizakiak ez diren animalien estatusa aldatzeko legezko ahaleginak aipatuko dira, eta, horrela, munduan zehar dauden hainbat legeriatan dituzten eskubideak aitortuko dira. Ibilbide honen amaieran, orain arte Animalien Zuzenbidearen barruan lortu diren legezko lorpen esanguratsuenetako batzuk ezagutaraziko dira.

Rosa María Cajiga Morales

Bioetikan doktoratua dago Basileako Unibertsitatean, Suitzan. Bartzelonako Unibertsitate Autonomoko Animalia Zuzenbideko eta Gizarteko Maisutza eta Mexikoko Querétaroko Unibertsitate Autonomoko Zuzenbideko Lizentziatura lortu zituen. Ingurumen Zuzenbidearen eta Animalien arloetan jardun du profesionalki. Espainiako eta Finlandiako Animalia Zuzenbideko aldizkarietan argitaratu du. Gaur egun, Bueno y Vegano aldizkarirako idazten du, Floridako Abokatuen Elkargoko Animalia Zuzenbideko Ataleko Komunikazio Batzordeko kidea da, eta animalien babeserako Tierschutzbund-Zurich fundazioarekin kolaboratzen du.

11:15

DSC_6274 (2)

BERRIKETAN

VEGANATA PARA FLAUTA SOLA

Efrain Oscher flautista eta konpositorearen ibilbide musikala Venezuelako gazte eta haur orkestren sistema nazionalean hasi zen. 2003az geroztik, Alemanian bizi da, eta, bertan, txirulari gisa emandako kontzertuez gain, konpositore eta moldatzaile gisa ere aritzen da. Deutsche Grammophon diskoetxearen hainbat proiektutarako konposatu eta moldatu du

11:00

FICOBAKO LEHEN SOLAIRUAN

Vinyasa Flow, yoga praktika

Nire klaseek zu ez epaitzera bultzatzen zaituzte, eta esterillan nola agertu beharko zenukeen jakiteko itxaropenak askatzera. Aitzitik, yoga perfekziotik haratago doan praktika dela erakusten dizute, eta ikasteko, hazteko eta askatzeko aukera ematen dizute. Saioan sekuentzia dinamiko bat gidatuko dut, arnasketa kontzientearekin batera, baina sekuentziatik haratago aukera bat da sentitzeko, behatzeko eta zutaz gozatzeko.

Maria dut izena, eta yoga-praktika aurkitu nuenetik, nire autoezagutza-prozesuan zutabe bat izan da. Epaiketak alde batera utzita begirada barrura eramatea, onarpenetik, egin dezakezun oparirik onena da. Deskubritzen ari naizena partekatzea eta nire eskoletara joaten diren pertsonak auto-esplorazio prozesuan gidatzea da nire ilusioa.

11:30

BERRIKETAN

IZASKUN UNIBASO rekin elkarrizketa

Eduki sortzailea, hazkuntza eta beganismoari buruzko dibulgatzailea eta Peace Love Vegan orriaren egilea

12:30

moda sostenible

BERRIKETAN

MODA IRAUNKORRA, mahai ingurua

Moda jasangarriak jarraitzaile ugari ditu. Baina ingurune horietatik harago, zenbateraino dago normalizatuta moda jasangarria aukera erakargarri eta edozertarako eskuragarri gisa?

Fashion Revolution Euskadi Koordinatzailea

Diseinuan Graduatua (Elisava & University of Southampton) eta Business Sustainabilty Mangament (Cambridge Institute for Sustainability Leadership), 20 urtez modaren industrian lan egin du hainbat arlotan, diseinuan, ekoizpenean edo ekipoen kudeaketan, Europan eta Asian, non 6 urtez bizi eta lan egin zuen. 2018an Bilbora joan zen, eta bertan bizi eta lan egiten du gaur egun hainbat enpresarentzat, moda iraunkorreko aholkularitza-enpresa gisa. 2021az geroztik, Fashion Revolution Euskadiren koordinatzailea da. Lan horren helburua da euskal herritarrak kontzientziatzea eta inplikatzea industria iraunkorragoa eta errespetuzkoagoa lortzeko bidean.

Adele ikertzailea, liburuzaina eta materialen komisarioa izan da 2014tik, freelance aholkularitza-enpresa gisa lanean, MaterialDriven diseinu- eta liburutegi-agentziako bazkide bihurtu aurretik. Bertan, materialen berrikuntza arakatzen jarraitzen du, marka eta erakundeekin. Adele, Central Saint Martins-en graduatua, moda-osagarrien eta product developer-en diseinatzaile gisa esperientzia du, fast fashion enpresekin, artisau-diseinatzaileekin eta bidezko merkataritzako ekimenekin lan eginez. Gaur egun, Adele Basque BioDesign Centerreko zuzendari akademikoa da, Bilbon, biodiseinuari, teknologiari eta material jasangarrien garapenari eskainitako gunea.

Wave Back Projectmarkaren kofundatzailea. Ekoizpen jasangarri, zuzen eta lokalarekin konprometitutako arropa-marka.

13:00

BERRIKETAN

Congee a deskubritzen: arroz plater desberdin bat

Asiako sukaldaritzako jakirik pozgarrienetako bat prestatzen ikasiko dugu: kongeea; Asiako herrialdeetan gosari gisa hartzen den arroz saldatsu eta krematsu moduko bat, baina jateko orduan ohikoak diren zapore gaziak dituena. Showcooking-ak irauten duen tartetxoan, kongee bat prestatzen irakastea da asmoa. Hari buelta bat emango diogu, eta perretxikoak egingo ditugu. Gainera, errezeta ezin hobea da Asiako arrozaren eta janariaren egosketari buruzko bitxikeriak eta aholkuak kontatzeko, eta kongeea beste maila batera eramango duten “topping-ak” prestatzen ikasteko aprobetxatuko dugu (tipula frijitua, pipermin olioa eta ozpinetako express bat).

Paula dut izena, 1996an jaio nintzen Donostian, eta Lua izeneko kateme eder batekin bizi naiz, izan nezakeen lagunik onenarekin.

Bi urte baino gehiago dira nire elikadura landareen % 100era aldatzea erabaki nuela. Sukaldaritza txikitatik izan da nire pasioa, baina % 100 begetala den sukaldaritzaren aukera infinituak aurkitu nituenetik, are gehiago gustatzen zait sukaldean orduak ematea plater berriak sortzen eta partekatzen

14.00

IMG_20220806_111359

BERRIKETAN

DUO RADIO REBELDE COVERS KONTZERTUA

Nagore Fernández abeslaria eta Xabier Mendiluze gitarjoleak Radio Rebelde bikote akustikoa osatzen dute. Donostiar talde honen bertsioekin, 80-90.hamarkadetara bidaiatuko dugu

16:00

20221004_124107

SUKALDEAN

HAURTZAROA BEGANIZATZEN

Bizitza osoko postreak, zure etxean egiten ziren horiek edo pasteltxorik klasikoenak aurkitzea posible da. Nola egin erakutsiko dizugu.

Pantera Arrosa ospetsuaren, Phoskitos, Bollicaos, Natillas gailetekin eta askoz gehiago merkatuaren bertsio begano onenaren sortzaileak bere tipik onenak erakusten dizkigu, zure mahaikide guztiei ezer galdu gabe guztiaren bertsio beganoa sortzea posible dela irakatsiko dieten errezetak sortzeko.

16:30

Maria la vida color frambuesa

BERRIKETAN

Zer dakar animaliak erreskatatzeak? Animalia baten erreskatea segundo batzuk izan daiteke, eta nahiko erraza eta puntuala da animalia horren bizitzan, baina haren zaintza, ondo egiten badugu, hilabeteak izango dira, baita urteak ere.

La vida color frambuesa, 14 espezietako 130 animalia baino gehiago zaintzen ditugun espazioa, horietako askok gaixotasun kronikoak, mugikortasun-arazoak, arazo emozionalak eta abar dituztelarik.

17:30

hELENKA

SUKALDEAN

Ospakizunetako euskal plater tradizional beganizatuak

Sukaldaritza tradizionalaren zale amorratua eta fanatikoa naiz, horregatik erakutsiko dizut nola prestatu euskal errezeta tradizional batzuk bere bertsio beganoan.

Dedicada al mundo de la hostelería, turismo y sobre todo a la atención al público durante casi toda mi vida llegue a la treintena buscando una vocación que llegaba bien tarde sin darme cuenta que prácticamente nací con un delantal de cocina ya que en casa de mis aitas el corazón y el punto neurálgico en mi familia es y será siempre la cocina, aunque ellos no se hayan dedicado nunca profesionalmente son mis grandes y verdaderos maestros de cocina, ya que mi cocina es fundamentalmente una versión vegana y pasional de la cocina de mis ancestros a la que sumo mi gran pasión por las cocinas exóticas de todo el mundo y también por la alquimia de los fermentados. Eta hogeita hamar urte horretan, nire bizitzan aldaketa indartsu bat sentitzen dudanean, sukaldaritza alternatiboari, energetikoari, landare-nutrizioari, makrobiotikoari, superelikagaiei, sukaldaritza gordinari eta sukaldaritza tradizionaleko nire familia-oinarri handiari buruzko prestakuntza hartu eta maila profesional zein autodidaktikoan trebatzen naiz. Landare-errezeta berriak prestatzen, idazten eta sortzen aritzen naiz, hitzaldiak eta showcooking-ak ematen, mota guztietako gaiekin: hartzituak eta sukaldaritza sinbiotikoa, sukaldaritza tradizionala, munduko sukaldeak, sukaldaritza gordina, irabiakiak, glutenik gabeko elikadura, landare-postreak… Era berean, maila pertsonalean, elikadura-aldaketei buruz aholkatzea, eta enpresa mailan, era guztietako hotel eta ostalaritza-establezimenduetan sukalde mota hori ezartzea.

17.30

LOGO 20.06.15 PNG-AN-01 (2)

BERRIKETAN

Aktibismoa: Pasibitasunaren aurka, ekintza

Nabigatzailea, itsas zientzialaria, ingurumen hezitzailea eta MATER ontziko ‘alma materra’. Gogotsua, ekintzailea eta naturarekiko amorratua, jendeak mundu hobea sortzeko ahalmena, ingurumenarekiko errespetua, justizia soziala eta elkartasuna lortzearen uste sendokoa.

Azken urteetan MATER hainbat proiektu ekosozial berritzaileen diseinu eta garapenean zentratu da, pertsona eta kolektiboak ingurumenarekiko bizimodu errespetagarriagoetara bultzatzeko helburuarekin Ekopatruiak, Itsas Zaintza Sarea edo Gazteak Aldaketaren Protagonista gaur egun garapenean dauden bertako proiektuetako batzuk dira, ingurumen babes eta zaintzan aktiboki pertsonak inplikatzearen helburuarekin.

Fridays For Future 2019an sortutako mugimendua da. Harrezkeroztik larrialdi klimatikoari aurre egiteko neurriak eskatu ditu bai kaleetan bai projektuen bitarez zein beste mugimenduekin lan egiten. Azken kanpaina irailak 23an izan zen, energiaren demokratizazioa aldarrikatzen zuten

FASHION REVOLUTION EUSKADI

ERAKUSKETA

Erakusketa bi ataletan banatzen da: lehena, moda jasangarriaren industriako terminologiari eta kontzeptuei buruzkoa, eta, bigarrena, modaren industriarako erronka handiena duten GJHetako 4 eta helburu bera lortzeko lan egiten duten enpresa, erakunde eta zentro batzuk: moda berde eta garbia. Good Clothes Fair Pay, Bcome, SKFK, Tytti Thusberg, Koopera, Basque Design Center.

Zoritxarrez, modaren industria da ekoizpen-katearen barruko kutsatzailerik handienetako bat eta desberdintasun sozialak, murriztu beharrean, handitu egiten dira. Bi planeta izango bagenitu bezala bizi gara, 2050erako 10 mila milioi pertsonako iragarpenarekin. Baliabide mugatuak ditugu, eta dagoen lurraldeak mugatzen gaitu. Moda ezin da hortik kanpo geratu.
“Planeta suntsitzen ari garela dakien lehen belaunaldia gara, eta horri buruz zerbait egin dezakeen azken belaunaldia.

zozketa

100€ tako EROSKETA BONOAK

BE VEGGIEra etortzeagatik bakarrik, 100 €-ko 2 erosketa-baleko zozketetan parte hartuko duzu, egunero azokako produktuetan gastatzeko. Zozketaren oinarriak hemen.

ORDUTEGIA: LARUNBATA 17 ETAN

TXOKOLATADA BEGANOA

Bombonería Maitiana ren eskutik, Donostiako bomboi denda.

Donostiako erdigunean dago, Peñaflorida kaleko 6. zenbakian kokatua.

Bonboneria, txokolate-kafetegi aretoa, artisauak 1949az geroztik, lantegi propioarekin.

Lan onean oinarritzen gara, artisaua, tradizionala, eta hori ere hobetuz doa urteen eta teknologia berrien poderioz. Horrek elikadura-kultura osasungarria eta arduratsua eskatzen du.

Horregatik, artisau-eraldaketa gara. Egile-produktua egiten dugu, kasu askotan bezeroaren desio partikularren neurrira.

Gurean lanketa konplexua dago. Kultura dago. Irudimena, sormena, ikusmenaren gustua eta ahosabaiaren gustua hedatzen dira.

Eta gainera, bertako produktua gara. Eta horrekin, eta ondorioz, km0 gara, trazabilitate bermatua eta jasangarritasunarekiko konpromisoa gure produktuaren oinarrizko osagaietan.

*200 raziotarako txokolatada

DIY Kosmetika natural tailerrak "beauty recicla"

Tailerretan kosmetika produktuak egingo dira, formula sinpleen bidez, oinarrizko osagaiak erabiliz. Eta produktuak egiteko formuletan erabiliko diren osagai naturalen propietateei eta onurei buruzko ezagutzak eskuratuko ditugu.

Recicla Birziklatuk gure etxeetan erabiltzen ditugun kosmetika eta garbiketa “industrialeko” produktuek gure ekosistemetan duten eraginaz kontzientziatu nahi du. Konposatuta dauden osagai toxikoen kantitatea dela-eta, eta horiek arazteko modurik ez dagoenez, horiek itsas ekosistemetan amaitzen dira zuzenean. Jendeak gai honi buruz duen ezjakintasuna garrantzitsua da (eta jendearekin izandako elkarrizketetan oinarritzen naiz); horregatik, interesgarria iruditzen zaigu hain kutsagarria den industria-kosmetika horri gurekin eta gure planetarekin alternatiba jasangarriagoak eta arduratsuagoak erakustea eta ezagutaraztea. Iraunkortasunak gure etxeetan hasi behar du, eta hori egiteko zein modu hobe, ohiturak aldatuz gure eguneroko eta etxeko zaintzan baino. Gure gorputzari garrantzia ematen badiogu, are gehiago eman behar diegu gure planetari eta bertako ekosistemei.

Abenduak 3, larunbata, goizez: 11: 30etik 13: 00etara

  • Lavandako dutxa-gela
  • Palma-oliorik gabeko landare-glizerinazko xaboi solidoa.

Larunbat arratsaldez: 16: 30etik 18: 00etara

  • Ezpainetako baltsamoa.

…………………………………………………………………………………………….

Abenduak 4, igandea, goizez: 11: 30etik 13: 00etara

  • Lavandako dutxa-gela
  • Palma-oliorik gabeko landare-glizerinazko xaboi solidoa.

Igande arratsaldez: 16: 30etik 18: 00etara

  • Ezpainetako baltsamoa.

** Plaza mugatuak: Gehienez ere 10 pertsonek parte hartu ahalko dute tailerretan. Parte hartzaile bakoitzak egindako produktua etxera eraman ahal izango du.

Mikroplastikoak ezagutzen

Mikroplastikoak ezagutzen al dituzu? Gerturatu eta ezagutu zure begiekin gure inguruko itsasoan dauzkagun mikroplastikoak. Murgildu zaitez inoiz desagertzen ez diren material hauen munduan, mikroplastiko laginak biltzeko teknika eta protokolo ezberdinak ezagutuz, eta, zu zeu herritar zientziaren bidez zientzialari bihurtuz.

ORDUTEGIA: LARUNBATA 11ETATIK-14ERA ETA 16ETATIK-19 ETARA IGANDEA 11 ETATIK-16 ETARA ETA 16ETATIK-18 ETARA

Animalien eta landareen mundua eta horma-irudi kolaboratiboa

Planeta "salbatu" baino lehen, "maitatu" dezagun planeta... Heike Freire

Dina4 formatuko marrazkiak izango ditugu, koloreztatzeko eta sormenari irekita. Marrazkiak, Artean Espazioak diseinatutakoak, osagai irudimentsua izango dute, eta parte-hartzaileek diseinua amaitzeko aukera izango dute. Marrazkiek animalien mundua eta natura-ingurunea balioetsiko dituzte, naturaren zaintza bereziki aipatuz

Beste animalia batzuekiko errespetuaren garrantziarekin lotutako irudiak diseinatuko ditugu. Paper jarraituan (mural batean) sortutako horma-irudiaren gainean marraztuko ditugu, parte-hartzaileek irudi horiek koloreztatu ahal izan ditzaten. Era berean, beste irudi batzuk marraztu ahal izango dituzte, espresioari irekita baitago.