#Beveggie2023 | Aurreko edizioak

logo-text-blanco-ficoba-01-pobau1hxcmhubp0jn2wwnbqjwxp7m7w6icwlz4hwqo

EGITARAUA

* BERRIKETAN

* SUKALDEAN

11:30

BERRIKETAN

Alkalinizazioa eta aminoazidoak kolagenoaren sorreran, Big Food & Big Pharmaren aurrean

Big Food & Big Pharma elikagaien industriaren manipulazioa da, haurtzarotik azukre eta irin finduan aberatsak diren elikagaiak jaten irakasteko. Arrisku-faktore garrantzitsua da gaixotasun metabolikoetan, hala nola diabetesa, hipertentsioa edo sindrome metabolikoa (triglizeridoen odoleko balio altuak, kolesterola, azido urikoa edo transaminasak).

Manipulazio hori kolagenozko elikagai-gehigarrietara hedatzen da, eta elikagai industriako hondakinak birziklatzeko produktu teknologiko bat baino ez da, izan txerri-hezurrak (txerri-kolageno hidrolizatua) edo arantzak eta arrain-buruak (itsas kolageno hidrolizatua).

David Meléndez Morales

Biologian lizentziatua, eta Biokimikan eta Biologia Molekularrean doktorea. Citric Diet erakundearen sortzailea

12:30

BERRIKETAN

Animali guztientzako laguntza

Animalien santutegietako eta elkarteen errealitatea, erronkak eta gaurkotasuna, animalien ongizateari buruzko legea eta beste kezka batzuk.

MARÍA GONZÁLEZ SOLA- LA VIDA COLOR FRAMBUESA

Animalien eskubideen aldeko aktibista 2005az geroztik, Albaitaritzan lizentziaduna 2010ean, La vida color Frambuesa sortu nuen 2015ean. Proiektu horren bidez, animalien ustiapenari buruz kontzientziatzen eta espeziea kontuan hartu gabe zainketen garrantziaz hezten saiatzen gara.

MÓNICA- SANTUARIO ESPÍRITU LIBRE

Espíritu Libre Santutegia Sorian dagoen babesleku antiespezista bat da, modu desegokian baserri animaliak bezala ezagutzen diren animalientzat. Animalia horiek esplotatu, gaizki tratatu eta abandonatu egin dituzte, eta bigarren aukera bat behar dute bizitzeko eta fisikoki zein emozionalki errekuperatzeko.
Gure lanak bizitzak salbatzen laguntzen du, eta honen bitartez munduak animaliei buruzko pertzepzioa aldatzen da, esklabotzatik kanpo nolakoak diren ezagutaraziz.

katubihotz elkartea

13:00

SUKALDEAN

Gosaria ere bete-beteko otordu bat da: errezeta begano osoak gosaltzeko.

Familiak buruz gehien dakarkien gaietako bat da, etorri ikastera zure etxean gosaria ondo kudeatzeko eta otordu oso batean bihurtzeko

HELENKA SANTOS

Helenka Santosek, ostalaritzari eta turismoari eskainitako bizitza baten ondoren, bere bizitzari bira bat eman zion krisi pertsonal baten ondorioz, bere bizitza profesionala sukaldaritza ekologikora eta energetikora bideratuz. Batez ere landareetan oinarritutako Elikadura lantzen du, pasio bihurtu baitzuen bizitza kontziente eta borroka-mota horren dibulgazioa.

Sukaldatzen, idazten eta %100 begetalak diren errezetak sortzen aritzen naiz, hitzaldiak eta showcooking-ak ematen ditut gai hauekin: hartzituak eta sukaldaritza sinbiotikoa, sukaldaritza tradizionala, munduko sukaldeak, alergenorik gabeko elikadura, eta abar. Era berean, maila pertsonalean eta enpresa-mailan ere, elikadura-aldaketei buruz aholkatzen dut mota guztietako ostalaritza-establezimenduetan sukalde %100 begetala ezartzeko.

14:00

MUSIKA

DJ SET

JUANTATORRI

JuanTaTorri Oiartzun-dik R&B, Soul, Disco eta Dance doinuekin joan eta etorrian ibiliko naiz

16:00

SUKALDEAN

Nuveg, Elikadura Funtzionala Cook and go

Jaki deshidratatuetan oinarritutako plater zaporetsu bat prestatzen ikasiko dugu, ondoren edonork bere etxean egin ahal izan dezan, sukaldean aditua izan beharrik gabe. Saporetsua dena osasungarria izan daitekeelako eta osasungarria dena erraza izan daitekeelako

Paula Galván

Dietista beganoa, janari osasungarria maite du, etengabe erraz prestatzen diren eta aldi berean elikatzen duten aukera osasungarrien bila, gure gorputzak behar duen guztia lortzeko, eta honek behar ez duena kanpo uzteko.

16:30

BERRIKETAN

Iraunkortasunari buruzko solasaldia: Mater eta Recicla Birziklatu

Sara Lizarza - Mater

Ingurumen hezkuntza eta herritar zientzia proiektuen arduraduna

Laida Rodríguez - recicla Birziklatu

Ko-fundatzailea

Rober Serna - Recicla Birziklatu

Ko-fundatzailea

17:30

BERRIKETAN

Hezi, inspiratu, eraldatu: komunikazioa mundu begano baterako

Mahai-inguru honetan elkarrizketa aberasgarri bat egin nahi dugu gaur egungo gizartean beganismoa sustatzeko modu eraginkorrean komunikatzeko moduari buruz. Mezua nola transmititu, tonuak komunikazioan duen garrantzia eta gutxiespena sortzea nola saihestu aztertuko dugu. Mundu digitalean murgilduz, sare sozialak ahaideak eta kontrakoak elkarrekin bizi diren aukera eta borroka-zelai gisa aztertuko ditugu

ROCÍO CANO COUTO

Soziologian lizentziatua, Erantzukizun Sozial Korporatiboan eta Iraunkortasunean masterra eta dibulgatzailea @veganaynormal perfilean

dalia rAMOS VALLADARES

Dalía Ramos Valladares. Kazetaria, social media manager, “Cocina fácil y sana rica en proteínas” liburuaren idazlea eta eduki sortzailea @daliablog perfilean

ANDREA ARRIZABALAGA

Ikus-entzunezko komunikazioan lizentziatua. Kazetaria EITBn. Beganoa duela 4 urtez. Nire sare sozialetako perfilean, @andyarriza, jendea animatzen saiatzen naiz animaliak eta planeta zaintzera.

18:00

SUKALDEAN

Asiako Hego-ekialdeko klasiko batzuk beganizatzen

Vietnamgo nem saporetsu batzuk egingo ditugu, eta Pad Thai bat, Bangkok-en egongo bagina bezala

rafa - torriko street bar

Rafael Torrico Serrano dut izena eta Alacanteko herri batean jaio nintzen. Txikitatik sentitu nuen sukaldaritzarekiko grina, amonaren eta birramonaren eraginez, eta 16 urterekin Santa Polan erdi mailako ikasketak egitea erabaki nuen. Nire hastapen profesionalak 19 urterekin hasi ziren Mediterraneoko sukaldaritzan, eta Bartzelonan, Alacanten, Ibin eta Villenan ibili nintzen sukaldeetan.  

2012an Madrilera joan nintzen eta Thailandiar gingerboy fusioan trebatu nintzen, eta nire burua aldatu egin zen. Nire bizitzan etapa berri bat hasi zen, Japoniara bidaiatuz eta kale-sukaldaritzako ezagutza guztiak eskuratuz mundu bat deskubritzeko aukera eman zidana, 2017an berriro Villenara bueltatzeko, ezagutza berriekin. Gaurdaino etengabe trebatzen egon naiz, non orain sukalde kontzientean trebatzen eta errezeta beganoak egiten jarraitzen dudan, indar eta zapore handiz, eta horregatik erabaki dut irakasle gisa ekitea eta ezagutzak gainerako mundura eramatea.

19:00

MUSIKA

KONTZERTUA

SARA MANSILLA DUO

Sara Mansilla artista donostiarra da, eta nerabezarotik idazten eta garatzen ditu abestiak, gitarrarekin lagunduta. Jazz kantuko ikasketak Musikene goi mailako musika zentroan egin zituen, eta bere lehen albuma “Talking to the Wall” izenburupean argitaratu zuen. Gaur egun, bigarren disko bat sortzeko prozesuan dago, gai intimista eta pop, r & b eta jazzaren arteko estilo desberdinekin. Kontzertu akustiko honetarako Víctor Villa gitarra-jotzailearen laguntza izango du.

11:30

@itsplanetbased-foto actualizada

BERRIKETAN

Dieta beganoa jasangarria al da?

Dieta beganoa jasangarria al da? Elikakatearen erantzukizuna da berotze globalaren % 81a, uren kutsaduraren % 73a eta lurreko biodibertsitatearen galeraren % 78a. Beraz, egiaztatuta dago elikadurak eragin handia duela. Elikagaien inpaktua eta ingurumen-aztarna oso aldakorra denez, komeni da jakitea zeintzuk diren gakoak gure elikadura iraunkorragoa izan dadin. Planeta osasuna eta giza osasuna eskutik helduta doaz.

Paula Marrero Fernández

Elikadura-teknikaria LegaleGo Nutrition aholkularitzan. Nutrizioko Ikasketa Aurreratuen Zentroko (CEAN) irakaslea. Elikadura jasangarriaren podcastaren gidarikidea “A bocados vive el mundo”. Granadako Dietista-Nutrizionista Unibertsitarioen Elkarteko presidenteordea eta Dietista-Nutrizionista Unibertsitarioen Espainiako Federazioko Komunikazioetako kidea.

12:30

Miriam Jiménez Lastra

BERRIKETAN

Zezenzalea izatetik beganoa izatera: erabateko aldaketaren azalpen soziologikoa

Solasaldi honetan, Miriamek zezenzalea izatetik pertsona begano bat izatera egindako trantsizioa kontatuko digu. Itxaropenez eta enpatiaz beteriko istorio hau soziologian oinarritzen da azalpena emateko. Solasaldi zirraragarria eta itxaropenez betea.

MIRIAM J LASTRA

Miriam aktibista feminista da, beganoa eta giza eskubideen aldekoa. Soziologoa, politologoa, bitartekaria eta sare sozialetan dibulgatzailea. Bere sare sozialetan gaurkotasun politikoko gaiak, teoria soziologikoak eta bere errezeta proletario beganoak jakinarazten ditu, eta horien bidez helarazten du ez dela baliabide handirik behar bizitza begano bat jarraitzeko.

Kongresu, hitzaldi eta azoketan hizlari, PlayZ bezalako eztabaida-programetan kolaboratzaile, Malditos Veganos bezalako podcast eta El Salto edo El Confidencial bezalako egunkari digitaletan idazten du. Ideas En Guerra pentsamendu eta komunikazio politikorako taldeko kontseiluko kidea.

13:00

Paula Martínez

SUKALDEAN

"Greziar sukaldaritza % 100 begetala"

Greziako sukaldaritza usaintsua, freskoa, oso erraza eta izugarri aberatsa da. Showcooking honetan sukalde honetako plater gozoenetako batzuk prestatzen ikasiko dugu bertsio beganoan.

PAULA MARTÍNEZ

Paula dut izena, 1996an jaio nintzen Donostian, eta Lua izeneko kateme eder batekin bizi naiz, izan nezakeen lagunik onenarekin. Bi urte baino gehiago dira nire elikadura % 100 begetalera aldatzea erabaki nuela. Sukaldaritza txikitatik izan dut pasio, baina % 100 begetalda den sukaldearen aukera amaigabeak deskubritu nituenetik, are gehiago gustatzen zait sukaldean orduak pasatzea plater berriak sortzen eta partekatzen @laluaverde perfilean

14:00

musika

dj set

jean rhomer

Jean Rhomer aka Kendall Roy berriro datoz BeVeggie-ra. Zatoz zure lagunekin musikaren doinua duen brunch-era. Eskariak matcha latter baten truke🍵

16:00

SUKALDEAN

HARTZITUAK

1go atala: Egin Kombucha Etxean 15 minututan.

Griffin Halpern Gran Kombucha-ko Kombuchero maisuarekin etxean zeure kombuxa egiten ikastea.

2. atala: Chucrut eta kimchi egiten ikasi etxean Satxa Zeberiorekin, Bio K-ko maisu hartzitzailea

Griffin Halpern - Mucha Kombucha

satxa zeberio - bio-k

16:30

auditorium

BALANCE

BALANCE Recicla Birziklaturen sortzaileen bizitza-filosofia islatzen duen dokumentala da. Hiru pertsonako taldea (Laida, Gorka eta Rober), helburu bera dutenak: gure planeta zaintzea. Aurkituko al dugu gure etxeak merezi duen oreka?

Proekzioa eta solasaldia Ficoba-ko auditoriumean

Laida Rodriguez

Recicla Birziklatu-ren kofundatzailea

Rober Serna

Recicla Birziklatu-ren kofundatzailea

Julen Urtxegi

Balance dokumentalaren zuzendaria

17:30

BERRIKETAN

WORKSHOP: ZELULOSA BAKTERIANOEKIN DISEINATZEN. KOMBUCHA LARRU BEGANO BERRIA.

Kombucharen Scoby-aren bidez, aplikazio askoko biomaterial bat lor dezakegu, besteak beste, ehungintzan eta larruaren ordez erabil daitekeena. Baina nola lortzen da biomaterial hori? Adele Orcajada Material Driveneko bazkide eta Basque Bio Design Centerreko zuzendari akademikoaren eskutik ikusiko dugu. * 15 lagunentzako tailerra, lekua bete arte.

Material Driven-eko bazkidea

Adele ikertzailea, liburuzaina eta materialen komisarioa izan da 2014tik, freelance aholkularitza-enpresa gisa lanean, MaterialDriven diseinu- eta liburutegi-agentziako bazkide bihurtu aurretik. Bertan, materialen berrikuntza arakatzen jarraitzen du, marka eta erakundeekin. Adele, Central Saint Martins-en graduatua, moda-osagarrien eta product developer-en diseinatzaile gisa esperientzia du, fast fashion enpresekin, artisau-diseinatzaileekin eta bidezko merkataritzako ekimenekin lan eginez. Gaur egun, Adele Basque BioDesign Centerreko zuzendari akademikoa da, Bilbon, biodiseinuari, teknologiari eta material jasangarrien garapenari eskainitako gunea.

18:00

SUKALDEAN

Eguberriak beganizatzen

Errezeta goxoak Gabonak ospatzeko ezeri uko egin gabe. Aukera tradizionalenetatik landuenetara dena da posible, erabaki ezazu nola egin nahi duzun, baina beti goxoa eta krudelkeriarik gabe!

helenka santos

Helenka Santosek, ostalaritzari eta turismoari eskainitako bizitza baten ondoren, bere bizitzari bira bat eman zion krisi pertsonal baten ondorioz, bere bizitza profesionala sukaldaritza ekologikora eta energetikora bideratuz. Batez ere landareetan oinarritutako Elikadura lantzen du, pasio bihurtu baitzuen bizitza kontziente eta borroka-mota horren dibulgazioa. Sukaldatzen, idazten eta %100 begetalak diren errezetak sortzen aritzen naiz, hitzaldiak eta showcooking-ak ematen ditut gai hauekin: hartzituak eta sukaldaritza sinbiotikoa, sukaldaritza tradizionala, munduko sukaldeak, alergenorik gabeko elikadura, eta abar. Era berean, maila pertsonalean eta enpresa-mailan ere, elikadura-aldaketei buruz aholkatzen dut mota guztietako ostalaritza-establezimenduetan sukalde %100 begetala ezartzeko.

19:00

musika

kontzertua

ghau

Akustikoan. Proiektu berri bat munduratu eta lehenesteko ordua iritsi zaio Gartxot Unsain musikari Egiatarrari. GHAU. Gartxot hau. Barrua musikatuz beste behin, baina oraingoan, inoiz baino pertsonalago, anitzago, eta bidelagun ederrek ematen duten indarra baliatuz, gustoko dituen disziplina ezberdinak uztartzeko asmo apal bezain erraldoiarekin.

2022an “noraezeroso” 6 kantuko lehen EPa kaleratu zuen, baita izen bereko eleberria ere. 2023an “arin nira” 9 kantuko lehen disko luzea kaleratu zuen, izen bereko eleberri bat lagun. Proiektuaren alderdi estetiko eta performatikoan OSA+MUJIKA lagunak ditu ondoan, oholtzatik kanpo zein oholtza gainean.

11:30

BERRIKETAN

Nola komunikatu modu eraginkorrean animaliei laguntzeko

Jarduera interaktiboa eta desberdin honetan publikoak hobeto komunikatzen ikasi ahal izango du, bai sare sozialetan, bai aurrez aurre, eta entzuleekin enpatizatu, landare-elikaduraren eta animalienganako maitasunaren eta errespetuaren onuren mezua iritsi eta eraginkorrak izan daitezen.

Verónica Larco - PROVEG

ProVeg Españako Komunikazio zuzendaria, Publizitatean eta Harreman Publikoetan lizentziatua, aditua da komunikazio digitalean, sare sozialen kudeaketan, SEO eta SEM estrategian, influencer marketinean eta edukien sorkuntzan.

Publizitate-agentzietatik igaro ondoren, esperientzia handia du startup eta nazioarteko enpresa eta erakundeentzat lan egiten, eta, horrez gain, hainbat proiektu pertsonal garatzen ditu komunikabide digitaletan.

MARTA MARTÍNEZ - PROVEG

Marta Martínez Nutrizio eta Osasun Masterra egin du UOCen, bi errezeta liburu begano idatzi ditu, eta “Guía para el vegano (im) perfecto” ere bai, bere laugarren edizioan doana. Gaur egun, ProVeg Españako Sare Sozialetako espezialista da.

Instagramen Mi Dieta Vegana bezala ezagutzen da @midietavegana, ia 200.000 jarraitzaile dituen komunitatea. Bertan, osasunari, landare-elikadurari eta iraunkortasunari buruzko informazioa ematen du, eta begano sukaldatzea erraza eta goxoa izan daitekeela erakusten du.

12:30

IMG_4987 Laura Peinado

BERRIKETAN

KONTSUMO KONTZIENTEA

Zerbait kontsumitzen dugun bakoitzean, atzean dagoen produktu edo enpresa horren alde bozkatzen ari gara; horregatik, hitzaldi honetan modu kontzientean nola kontsumitu aztertuko dugu, egoera bakoitzerako aukerarik iraunkorrena aukeratuz. Erosketa bakoitza boto bat da, horregatik tailer honetan erositako gauzek duten eraginaz ohartzeak duen garrantziaz hitz egingo dugu. Helburua hitzalditik ateratzea da, marka bat aztertzen jakin dezaten eta, horrela, bakoitzarentzat egokiena den erabakia har dezaten, iraunkortasunean oinarrituta, baina baita irisgarritasunean edo ekonomian ere.

Laura Peinado Rodríguez

Laurak 23 urte ditu, komunikazioa du pasio, iraunkortasunari buruzkoa, hain zuzen ere. Zero waste, iraunkortasuna, beganismoa eta horrekin lotutako eko-friendly guztiari buruzko edukiak sortzen ditu. 2018an, Poloniara joan zen bizitzera, eta han hasi zen benetako aldaketa. Konturatzen da beste kultura batzuek ingurumena nola tratatzen duten, pentsamolde irekia elikadurari dagokionez (beganismoa) eta bertan eragin handia izan zuten eta eguneroko ohiturak aldarazi zituzten beste alderdi batzuk. Gaur egun, ziurta dezakezu ez dela perfektua, ezta gutxiago ere, baina ahalegin guztiak egiten ditu egunetik egunera hobetzeko eta beste pertsona batzuei laguntzeko.

13:00

foto MADDI ETXEBERRIA

SUKALDEAN

Eguneroko sukaldaritza begano sinplea

MADDI ETXEBERRIA OTAEGI

Elikadura eta gastronomiaren maitale izateak eraman zuen, akaso, Giza Nutrizio eta Dietetika ikastera. Baina beretzat, sukaldeak terapia suposatzen du, baita ingurukoei maite dituela esateko modu eder bat ere. Sinple kozinatzea gustatzen zaio, guztiz begetal eta espeziak dira bere aliatu zerbait elaboratuagoa egiterako garaian

14:00

musika

dj set

fetén

Feten Dj Indie, Rock, Pop eta Souleko abesti eta erritmo ezagunenak plazaratzen dituen Dja da, publiko guztia bere kantu-aukera anitzarekin dantzaraziz. Eklektizismoa barra-barra

16:30

RTP03345_media-aitor sanchez

BERRIKETAN

Nola jarraitu dieta % 100 begetala modu osasungarri batean

Hitzaldi honetan, % 100 begetalak diren produktuekin elikadura osasungarria nola eraman aztertuko dugu, dieta begano baten nutrizio-egokitasunari buruzko zalantza ohikoenak argituz, eta baita bere ikerketa zientifikoan eman diren azken aurrerapenak partekatuz ere.

AITOR SÁNCHEZ

Aitor dietista-nutrizionista eta elikadura-teknologoa da. Bere promozioaren aparteko saria da. Bi graduondo ofizial aztertu ditu: giza nutrizioari buruzkoa, eta hazkuntza eta garapenaren baldintza genetiko, nutrizional eta ingurumenekoak. Granadako Unibertsitatean ikertu du, eta ikerketa-egonaldiak egin ditu Suediako Karolinska egonez Institutet institutuan eta Erresuma Batuko Mugarik Bristol unibertsitatean.

Profesionalki, elikadurari buruzko dibulgazioa egiten du hainbat komunikabidetan. Hainbat telebista, irrati eta egunkaritan lan egin du. Gaur egun, RNE, La1 eta La Vanguardiako atalak ditu. Sare sozialetan ere bai, Mi Dieta Cojea atariaren bidez. Hainbat artikulu zientifiko eta liburu idatzi ditu: “Mi Dieta Cojea”, “Mi dieta ya no cojea”, “Qué le doy de comer?”, Lucia Martínez nutrizionistarekin batera, eta azkena “Tu dieta puede salvar el planeta”. Ideia horiek berak azaltzen ditu hitzaldi eta ekitaldietan. Horien artean, TEDx 3 hitzaldi azpimarra daitezke. Elikagaien sektoreko hainbat enpresatarako aholkularia da: ekoizpena, banaketa, HORECA sektorea eta berrikuntza. Aleris Nutrizio Zentroaren sortzaileetako bat da, eta nutrizioari buruzko osasun-profesionalak prestatzen ditu bertan. Aktibista eta boluntarioa da hainbat GKEtan, bereziki Espainiako ASDE-Scouts erakundean.

17:00

SUKALDEAN

Veggie Burger Warriors eta Cheese burger Showcooking-a

Be Veggie izango da Veggie Burger Warriors lehiaketaren irabazlearen hanburgesa ezagutzeko eszenatokia. Kapitulu esklusibo honetan, lau finalistek plant based sukaldaritzaren sektoreko profesionalek sortutako epaimahaiaren aho sabaiak konkistatu behar izan zituzten. Irabazlea zein den jakin ondoren, cheeseburger bat prestatzen ikasteko showcooking-a izango dugu, Väckaren Pumpkin chxddar askorekin eta TorriKoren estilo onenarekin.

Väcka x Rafael Torriko Street Bar-etik

Rafael Alacantekoa da, TorriKoren sortzaile eta sukaldaria. Asiako fusio-sukaldaritzan aditua da, eta gaur egun interes handia du bere ezagutza guztiak plater beganoak sortzeko ekialdeko kaleko sukaldaritzan oinarrituz, irakaskuntza gastronomikoko lanarekin konbinatuz.

zozketak

Egunero 100€-ko erosketa bono bat

Be Veggie-ra etortzeagatik, 100 €-ko erosketa-bono baten zozketan parte hartuko duzu egunero, azokako produktuetan gastatzeko. Ikusi baldintzak

Jatetxe begano batean bazkaldu edo afaltzeko 100€-ko bonoa

Be Veggie-ra etortzeagatik jatetxe begano batean bazkaldu edo afaltzeko 100€-ko bono baten zozketan parte hartuko duzu. Zozketa igandea abenduak 10ean egingo da. Ikusi baldintzak

vinyasa flow yoga masterclass-a maría eskitxabel-ekin

igandea abenduak 10 / 11.30

doako jarduera - aurretiaz izena ematea beharrezkoa da - edukiera bete arte

Nire klaseek zu ez epaitzera bultzatzen zaituzte, eta esterillan nola agertu beharko zenukeen jakiteko itxaropenak askatzera. Aitzitik, yoga perfekziotik haratago doan praktika dela erakusten dizute, eta ikasteko, hazteko eta askatzeko aukera ematen dizute. Saioan sekuentzia dinamiko bat gidatuko dut, arnasketa kontzientearekin batera, baina sekuentziatik haratago aukera bat da sentitzeko, behatzeko eta zutaz gozatzeko.

KOSMETIKA NATURAL ETA BEGANO TAILERRAK

ANTOLATZAILEA: RECICLA BIRZIKLATU

RUT ETA LAIDA "EL RINCÓN DE RUT Y LAIDA" -REN ESKUTIK

Recicla Birziklatu Elkarteak kontzientziazioan eta ohiturak aldatzeko lana egiten dute, kontsumo jasangarriago, arduratsuago eta etikoago baterantz. Oraingoan kosmetika natural eta beganoaren munduan murgilduko gara, animalien sufrimendurik gabeko kosmetika eta osagai naturalak erabiliz. BE VEGGIE jaialdian, bertaratutakoei euren produktuak egiteko aukera eman nahi diegu…

Zergatik?… Hainbat arrazoirengatik: benetako konpromiso ekologiko eta etikoa da, beti jatorri naturaleko (animaliarik gabeko) osagaiak eta ziurtagiri ekologikoa erabiliko baititugu. Ontziak berrerabiltzea sustatuko dugu. Horrela, ingurumen-inpaktua gutxituko dugu eta hondakin gutxiago sortuko dugu. Urtean zehar erabilera bakarreko packaging kopuru handia saihestuz. Sormenerako espazio bat irekitzen da, “etxean egindakoa” berriz deskubrituz eta gure irudimena eta zentzumenak egan egitea utziz, testura eta usain berriekin batera. Tailerrean erabiliko ditugun osagaien printzipioak eta onurak ezagutaraziko ditugu. Gure azalaren, gure gorputzaren eta Naturaren arteko oreka eta harmonia berreskuratzen saiatuz. Kosmetika etiko eta iraunkorrago baterantz jotzen saiatuz. Arrazoi horiek guztiak direla eta, kontzientziatzeko beste bide bat ireki nahi dugu, egunerokoa den eta agian behar den arreta eskaintzen ez diogun esparru batean.

LARUNBATA 9

GOIZEZ: 11.30 - 13.00 | MASAJE BARRA SOLIDOA

ARRATSALDEZ: 18.00 - 19.30 | HORTZETAKO PASTA

IGANDEA 10

GOIZEZ: 11.30 - 13.00 | HORTZETAKO PASTA

ARRATSALDEZ: 16.30 - 18.00 | MASAJE BARRA SOLIDOA

15 lagunentzako tailerra, edukiera bete arte

jarduera ADI! Itsas Hondakinak

LARUNBATA 9: 17.00 | MATER ESPAZIOAN

Tailer honen helburua eremu ezberdinetan kokatuta dauden probak gaindituz itsas hondakinen munduan barneratzea da. Ginkana baten bidez modu dinamiko eta dibertigarri batean itsas hondakinen jatorria, hauen zabaltzea, ondorioak eta nola aurre egin ikasi ahal izateko modu ezinhobea! Animatzen al zara?

egin irriparre! FOTOMATOIA

ETORRI BE VEGGIE-RA ETA ERAMAN ZURE ARGAZKIA PAPEREAN!

FASHION REVOLUTION EUSKADI

ERAKUSKETA

Zer da moda beganoa eta krudelkeriarik gabea? Zeintzuk dira bere abantailak eta desabantailak iraunkortasunaren ikuspuntutik? Zeintzuk dira merkatuko ziurtagiri nagusiak? Erakusketa honetan kontzeptu horiei buruz hitz egingo dugu eta baita ehungintzan erabiltzen diren animalia-jatorriko material nagusiei buruz ere, ingurumenean zein gizartean duten eraginari buruz eta existitzen diren alternatibei buruz. Bisitariak MaterialDriven materiotekaren ehungintzan erabilitako material beganoen lagin bat aurkitu ahal izango dute, animalia-jatorriko materialen alternatiba gisa. Gainera, material beganoekin eta krudelkeriarik gabe egindako jantzi eta osagarriak ikusiko dituzte, marka hauetakoak: Zioru, Llanatura, BasqCompany edo IED-Kunsthal Bilbao.

HAURRENTZAKO ARTE ESPAZIOA

ZATOZ MARGOTZERA! ELKARLANEKO MURALA, MUNDUKO ANIMALIAK ETA AURPEGI-MARGOKETA

OSTIRALA 8 ETA LARUNBATA 9: 11.30 - 13.30 / 16.30 - 19.30

IGANDEA 10: 11.30 - 13.30 / 16.00 - 18.00

PLANETA “SALBATU” BAINO LEHEN, PLANETA “MAITATUKO” DUGU… HEIKE FREIRE
Animaliak dituzten Dina4 formatuko marrazkiak izango ditugu, koloreztatzeko eta sormenera irekita. Marrazkiek, Artean Espazioak diseinatutakoak, animalien eta natur ingurunearen balioa azpimarratuko dute, natura zaintzeari aipamen berezia eginez.

ELKARLANEKO MURALEAN, beste animalia batzuekiko errespetuarekin lotutako irudiak diseinatuko ditugu, parte-hartzaileek irudi horiek lerro eta/edo kolorez osatu ahal izan ditzaten, modu aske eta sortzailean.

Animalien gaia ardatz izango duen AURPEGI MARGOKETA izango dugu, animali aske eta basatietan bihurtzeko.