EGITARAUA
11:30

BERRIKETAN
Alkalinizazioa eta aminoazidoak kolagenoaren sorreran, Big Food & Big Pharmaren aurrean
Big Food & Big Pharma elikagaien industriaren manipulazioa da, haurtzarotik azukre eta irin finduan aberatsak diren elikagaiak jaten irakasteko. Arrisku-faktore garrantzitsua da gaixotasun metabolikoetan, hala nola diabetesa, hipertentsioa edo sindrome metabolikoa (triglizeridoen odoleko balio altuak, kolesterola, azido urikoa edo transaminasak).
Manipulazio hori kolagenozko elikagai-gehigarrietara hedatzen da, eta elikagai industriako hondakinak birziklatzeko produktu teknologiko bat baino ez da, izan txerri-hezurrak (txerri-kolageno hidrolizatua) edo arantzak eta arrain-buruak (itsas kolageno hidrolizatua).
David Meléndez Morales
Biologian lizentziatua, eta Biokimikan eta Biologia Molekularrean doktorea. Citric Diet erakundearen sortzailea
12:30

BERRIKETAN
Animali guztientzako laguntza
Animalien santutegietako eta elkarteen errealitatea, erronkak eta gaurkotasuna, animalien ongizateari buruzko legea eta beste kezka batzuk.
MARÍA GONZÁLEZ SOLA- LA VIDA COLOR FRAMBUESA
Animalien eskubideen aldeko aktibista 2005az geroztik, Albaitaritzan lizentziaduna 2010ean, La vida color Frambuesa sortu nuen 2015ean. Proiektu horren bidez, animalien ustiapenari buruz kontzientziatzen eta espeziea kontuan hartu gabe zainketen garrantziaz hezten saiatzen gara.
MÓNICA- SANTUARIO ESPÍRITU LIBRE
Espíritu Libre Santutegia Sorian dagoen babesleku antiespezista bat da, modu desegokian baserri animaliak bezala ezagutzen diren animalientzat. Animalia horiek esplotatu, gaizki tratatu eta abandonatu egin dituzte, eta bigarren aukera bat behar dute bizitzeko eta fisikoki zein emozionalki errekuperatzeko.
Gure lanak bizitzak salbatzen laguntzen du, eta honen bitartez munduak animaliei buruzko pertzepzioa aldatzen da, esklabotzatik kanpo nolakoak diren ezagutaraziz.
katubihotz elkartea
13:00

SUKALDEAN
Gosaria ere bete-beteko otordu bat da: errezeta begano osoak gosaltzeko.
Familiak buruz gehien dakarkien gaietako bat da, etorri ikastera zure etxean gosaria ondo kudeatzeko eta otordu oso batean bihurtzeko
HELENKA SANTOS
Helenka Santosek, ostalaritzari eta turismoari eskainitako bizitza baten ondoren, bere bizitzari bira bat eman zion krisi pertsonal baten ondorioz, bere bizitza profesionala sukaldaritza ekologikora eta energetikora bideratuz. Batez ere landareetan oinarritutako Elikadura lantzen du, pasio bihurtu baitzuen bizitza kontziente eta borroka-mota horren dibulgazioa.
Sukaldatzen, idazten eta %100 begetalak diren errezetak sortzen aritzen naiz, hitzaldiak eta showcooking-ak ematen ditut gai hauekin: hartzituak eta sukaldaritza sinbiotikoa, sukaldaritza tradizionala, munduko sukaldeak, alergenorik gabeko elikadura, eta abar. Era berean, maila pertsonalean eta enpresa-mailan ere, elikadura-aldaketei buruz aholkatzen dut mota guztietako ostalaritza-establezimenduetan sukalde %100 begetala ezartzeko.
14:00

MUSIKA
DJ SET
JUANTATORRI
JuanTaTorri Oiartzun-dik R&B, Soul, Disco eta Dance doinuekin joan eta etorrian ibiliko naiz
16:00

SUKALDEAN
Nuveg, Elikadura Funtzionala Cook and go
Paula Galván
Dietista beganoa, janari osasungarria maite du, etengabe erraz prestatzen diren eta aldi berean elikatzen duten aukera osasungarrien bila, gure gorputzak behar duen guztia lortzeko, eta honek behar ez duena kanpo uzteko.
17:30

BERRIKETAN
Hezi, inspiratu, eraldatu: komunikazioa mundu begano baterako
Mahai-inguru honetan elkarrizketa aberasgarri bat egin nahi dugu gaur egungo gizartean beganismoa sustatzeko modu eraginkorrean komunikatzeko moduari buruz. Mezua nola transmititu, tonuak komunikazioan duen garrantzia eta gutxiespena sortzea nola saihestu aztertuko dugu. Mundu digitalean murgilduz, sare sozialak ahaideak eta kontrakoak elkarrekin bizi diren aukera eta borroka-zelai gisa aztertuko ditugu
ROCÍO CANO COUTO
Soziologian lizentziatua, Erantzukizun Sozial Korporatiboan eta Iraunkortasunean masterra eta dibulgatzailea @veganaynormal perfilean
dalia rAMOS VALLADARES
Dalía Ramos Valladares. Kazetaria, social media manager, “Cocina fácil y sana rica en proteínas” liburuaren idazlea eta eduki sortzailea @daliablog perfilean
ANDREA ARRIZABALAGA
Ikus-entzunezko komunikazioan lizentziatua. Kazetaria EITBn. Beganoa duela 4 urtez. Nire sare sozialetako perfilean, @andyarriza, jendea animatzen saiatzen naiz animaliak eta planeta zaintzera.
18:00

SUKALDEAN
Asiako Hego-ekialdeko klasiko batzuk beganizatzen
Vietnamgo nem saporetsu batzuk egingo ditugu, eta Pad Thai bat, Bangkok-en egongo bagina bezala
rafa - torriko street bar
Rafael Torrico Serrano dut izena eta Alacanteko herri batean jaio nintzen. Txikitatik sentitu nuen sukaldaritzarekiko grina, amonaren eta birramonaren eraginez, eta 16 urterekin Santa Polan erdi mailako ikasketak egitea erabaki nuen. Nire hastapen profesionalak 19 urterekin hasi ziren Mediterraneoko sukaldaritzan, eta Bartzelonan, Alacanten, Ibin eta Villenan ibili nintzen sukaldeetan.
2012an Madrilera joan nintzen eta Thailandiar gingerboy fusioan trebatu nintzen, eta nire burua aldatu egin zen. Nire bizitzan etapa berri bat hasi zen, Japoniara bidaiatuz eta kale-sukaldaritzako ezagutza guztiak eskuratuz mundu bat deskubritzeko aukera eman zidana, 2017an berriro Villenara bueltatzeko, ezagutza berriekin. Gaurdaino etengabe trebatzen egon naiz, non orain sukalde kontzientean trebatzen eta errezeta beganoak egiten jarraitzen dudan, indar eta zapore handiz, eta horregatik erabaki dut irakasle gisa ekitea eta ezagutzak gainerako mundura eramatea.
19:00

MUSIKA
KONTZERTUA
SARA MANSILLA DUO
Sara Mansilla artista donostiarra da, eta nerabezarotik idazten eta garatzen ditu abestiak, gitarrarekin lagunduta. Jazz kantuko ikasketak Musikene goi mailako musika zentroan egin zituen, eta bere lehen albuma “Talking to the Wall” izenburupean argitaratu zuen. Gaur egun, bigarren disko bat sortzeko prozesuan dago, gai intimista eta pop, r & b eta jazzaren arteko estilo desberdinekin. Kontzertu akustiko honetarako Víctor Villa gitarra-jotzailearen laguntza izango du.
11:30

BERRIKETAN
Dieta beganoa jasangarria al da?
Paula Marrero Fernández
Elikadura-teknikaria LegaleGo Nutrition aholkularitzan. Nutrizioko Ikasketa Aurreratuen Zentroko (CEAN) irakaslea. Elikadura jasangarriaren podcastaren gidarikidea “A bocados vive el mundo”. Granadako Dietista-Nutrizionista Unibertsitarioen Elkarteko presidenteordea eta Dietista-Nutrizionista Unibertsitarioen Espainiako Federazioko Komunikazioetako kidea.
12:30

BERRIKETAN
Zezenzalea izatetik beganoa izatera: erabateko aldaketaren azalpen soziologikoa
Solasaldi honetan, Miriamek zezenzalea izatetik pertsona begano bat izatera egindako trantsizioa kontatuko digu. Itxaropenez eta enpatiaz beteriko istorio hau soziologian oinarritzen da azalpena emateko. Solasaldi zirraragarria eta itxaropenez betea.
MIRIAM J LASTRA
Kongresu, hitzaldi eta azoketan hizlari, PlayZ bezalako eztabaida-programetan kolaboratzaile, Malditos Veganos bezalako podcast eta El Salto edo El Confidencial bezalako egunkari digitaletan idazten du. Ideas En Guerra pentsamendu eta komunikazio politikorako taldeko kontseiluko kidea.
13:00

SUKALDEAN
"Greziar sukaldaritza % 100 begetala"
Greziako sukaldaritza usaintsua, freskoa, oso erraza eta izugarri aberatsa da. Showcooking honetan sukalde honetako plater gozoenetako batzuk prestatzen ikasiko dugu bertsio beganoan.
PAULA MARTÍNEZ
14:00

musika
dj set
jean rhomer
16:00

SUKALDEAN
LAISTER
LAISTER
16:30

auditorium
BALANCE
BALANCE Recicla Birziklaturen sortzaileen bizitza-filosofia islatzen duen dokumentala da. Hiru pertsonako taldea (Laida, Gorka eta Rober), helburu bera dutenak: gure planeta zaintzea. Aurkituko al dugu gure etxeak merezi duen oreka?
Proekzioa eta solasaldia Ficoba-ko auditoriumean
Laida Rodriguez
Recicla Birziklatu-ren kofundatzailea
Rober Serna
Recicla Birziklatu-ren kofundatzailea
Julen Urtxegi
Balance dokumentalaren zuzendaria
17:30

BERRIKETAN
WORKSHOP: ZELULOSA BAKTERIANOEKIN DISEINATZEN. KOMBUCHA LARRU BEGANO BERRIA.
Material Driven-eko bazkidea eta Basque Bio Design Center-eko zuzendari akademikoa
Adele ikertzailea, liburuzaina eta materialen komisarioa izan da 2014tik, freelance aholkularitza-enpresa gisa lanean, MaterialDriven diseinu- eta liburutegi-agentziako bazkide bihurtu aurretik. Bertan, materialen berrikuntza arakatzen jarraitzen du, marka eta erakundeekin. Adele, Central Saint Martins-en graduatua, moda-osagarrien eta product developer-en diseinatzaile gisa esperientzia du, fast fashion enpresekin, artisau-diseinatzaileekin eta bidezko merkataritzako ekimenekin lan eginez. Gaur egun, Adele Basque BioDesign Centerreko zuzendari akademikoa da, Bilbon, biodiseinuari, teknologiari eta material jasangarrien garapenari eskainitako gunea.
Airí Ferrer - Fashion Revolution Euskadi
Diseinuan graduatua (Elisava & University of Southampton) eta Business Sustainability Management (Cambridge Institute for Sustainability Leadership), 20 urtez modaren industrian lan egin du hainbat arlotan, ekipoen diseinutik, ekoizpenetik edo kudeaketatik, Europan eta Asian, non 6 urtez bizi eta lan egin zuen. 2018an Bilbora joan zen bizitzera, eta gaur egun hainbat enpresarentzat lan egiten du moda iraunkorreko aholkulari gisa. 2021az geroztik, Fashion Revolution Euskadiren koordinatzailea da. Lan horren helburua da euskal herritarrak kontzientziatzea eta inplikatzea industria iraunkorragoa eta errespetuzkoagoa lortzeko bidean.
18:00

SUKALDEAN
Eguberriak beganizatzen
Errezeta goxoak Gabonak ospatzeko ezeri uko egin gabe. Aukera tradizionalenetatik landuenetara dena da posible, erabaki ezazu nola egin nahi duzun, baina beti goxoa eta krudelkeriarik gabe!
helenka santos
19:00

musika
kontzertua
ghau
Akustikoan. Proiektu berri bat munduratu eta lehenesteko ordua iritsi zaio Gartxot Unsain musikari Egiatarrari. GHAU. Gartxot hau. Barrua musikatuz beste behin, baina oraingoan, inoiz baino pertsonalago, anitzago, eta bidelagun ederrek ematen duten indarra baliatuz, gustoko dituen disziplina ezberdinak uztartzeko asmo apal bezain erraldoiarekin.
2022an “noraezeroso” 6 kantuko lehen EPa kaleratu zuen, baita izen bereko eleberria ere. 2023an “arin nira” 9 kantuko lehen disko luzea kaleratu zuen, izen bereko eleberri bat lagun. Proiektuaren alderdi estetiko eta performatikoan OSA+MUJIKA lagunak ditu ondoan, oholtzatik kanpo zein oholtza gainean.
11:30

BERRIKETAN
Nola komunikatu modu eraginkorrean animaliei laguntzeko
Jarduera interaktiboa eta desberdin honetan publikoak hobeto komunikatzen ikasi ahal izango du, bai sare sozialetan, bai aurrez aurre, eta entzuleekin enpatizatu, landare-elikaduraren eta animalienganako maitasunaren eta errespetuaren onuren mezua iritsi eta eraginkorrak izan daitezen.
Verónica Larco - PROVEG
ProVeg Españako Komunikazio zuzendaria, Publizitatean eta Harreman Publikoetan lizentziatua, aditua da komunikazio digitalean, sare sozialen kudeaketan, SEO eta SEM estrategian, influencer marketinean eta edukien sorkuntzan.
Publizitate-agentzietatik igaro ondoren, esperientzia handia du startup eta nazioarteko enpresa eta erakundeentzat lan egiten, eta, horrez gain, hainbat proiektu pertsonal garatzen ditu komunikabide digitaletan.
MARTA MARTÍNEZ - PROVEG
Instagramen Mi Dieta Vegana bezala ezagutzen da @midietavegana, ia 200.000 jarraitzaile dituen komunitatea. Bertan, osasunari, landare-elikadurari eta iraunkortasunari buruzko informazioa ematen du, eta begano sukaldatzea erraza eta goxoa izan daitekeela erakusten du.
12:30

BERRIKETAN
KONTSUMO KONTZIENTEA
Laura Peinado Rodríguez
13:00

SUKALDEAN
Eguneroko sukaldaritza begano sinplea
MADDI ETXEBERRIA OTAEGI
Elikadura eta gastronomiaren maitale izateak eraman zuen, akaso, Giza Nutrizio eta Dietetika ikastera. Baina beretzat, sukaldeak terapia suposatzen du, baita ingurukoei maite dituela esateko modu eder bat ere. Sinple kozinatzea gustatzen zaio, guztiz begetal eta espeziak dira bere aliatu zerbait elaboratuagoa egiterako garaian
14:00

musika
dj set
fetén
Feten Dj Indie, Rock, Pop eta Souleko abesti eta erritmo ezagunenak plazaratzen dituen Dja da, publiko guztia bere kantu-aukera anitzarekin dantzaraziz. Eklektizismoa barra-barra
16:30

BERRIKETAN
Nola jarraitu dieta % 100 begetala modu osasungarri batean
Hitzaldi honetan, % 100 begetalak diren produktuekin elikadura osasungarria nola eraman aztertuko dugu, dieta begano baten nutrizio-egokitasunari buruzko zalantza ohikoenak argituz, eta baita bere ikerketa zientifikoan eman diren azken aurrerapenak partekatuz ere.
AITOR SÁNCHEZ
Profesionalki, elikadurari buruzko dibulgazioa egiten du hainbat komunikabidetan. Hainbat telebista, irrati eta egunkaritan lan egin du. Gaur egun, RNE, La1 eta La Vanguardiako atalak ditu. Sare sozialetan ere bai, Mi Dieta Cojea atariaren bidez. Hainbat artikulu zientifiko eta liburu idatzi ditu: “Mi Dieta Cojea”, “Mi dieta ya no cojea”, “Qué le doy de comer?”, Lucia Martínez nutrizionistarekin batera, eta azkena “Tu dieta puede salvar el planeta”. Ideia horiek berak azaltzen ditu hitzaldi eta ekitaldietan. Horien artean, TEDx 3 hitzaldi azpimarra daitezke. Elikagaien sektoreko hainbat enpresatarako aholkularia da: ekoizpena, banaketa, HORECA sektorea eta berrikuntza. Aleris Nutrizio Zentroaren sortzaileetako bat da, eta nutrizioari buruzko osasun-profesionalak prestatzen ditu bertan. Aktibista eta boluntarioa da hainbat GKEtan, bereziki Espainiako ASDE-Scouts erakundean.
17:00

SUKALDEAN
Veggie Burger Warriors eta Cheese burger Showcooking-a
Be Veggie izango da Veggie Burger Warriors lehiaketaren irabazlearen hanburgesa ezagutzeko eszenatokia. Kapitulu esklusibo honetan, lau finalistek plant based sukaldaritzaren sektoreko profesionalek sortutako epaimahaiaren aho sabaiak konkistatu behar izan zituzten. Irabazlea zein den jakin ondoren, cheeseburger bat prestatzen ikasteko showcooking-a izango dugu, Väckaren Pumpkin chxddar askorekin eta TorriKoren estilo onenarekin.
Väcka x Rafael Torriko Street Bar-etik
Rafael Alacantekoa da, TorriKoren sortzaile eta sukaldaria. Asiako fusio-sukaldaritzan aditua da, eta gaur egun interes handia du bere ezagutza guztiak plater beganoak sortzeko ekialdeko kaleko sukaldaritzan oinarrituz, irakaskuntza gastronomikoko lanarekin konbinatuz.
zozketak
Egunero 100€-ko erosketa bono bat
Be Veggie-ra etortzeagatik, 100 €-ko erosketa-bono baten zozketan parte hartuko duzu egunero, azokako produktuetan gastatzeko. Ikusi baldintzak
Jatetxe begano batean bazkaldu edo afaltzeko 100€-ko bonoa
Be Veggie-ra etortzeagatik jatetxe begano batean bazkaldu edo afaltzeko 100€-ko bono baten zozketan parte hartuko duzu. Zozketa igandea abenduak 10ean egingo da. Ikusi baldintzak

vinyasa flow yoga masterclass-a maría eskitxabel-ekin
igandea abenduak 10 / 11.30
doako jarduera - aurretiaz izena ematea beharrezkoa da - edukiera bete arte
Nire klaseek zu ez epaitzera bultzatzen zaituzte, eta esterillan nola agertu beharko zenukeen jakiteko itxaropenak askatzera. Aitzitik, yoga perfekziotik haratago doan praktika dela erakusten dizute, eta ikasteko, hazteko eta askatzeko aukera ematen dizute. Saioan sekuentzia dinamiko bat gidatuko dut, arnasketa kontzientearekin batera, baina sekuentziatik haratago aukera bat da sentitzeko, behatzeko eta zutaz gozatzeko.

KOSMETIKA NATURAL ETA BEGANO TAILERRAK
ANTOLATZAILEA: RECICLA BIRZIKLATU
RUT ETA LAIDA "EL RINCÓN DE RUT Y LAIDA" -REN ESKUTIK
Zergatik?… Hainbat arrazoirengatik: benetako konpromiso ekologiko eta etikoa da, beti jatorri naturaleko (animaliarik gabeko) osagaiak eta ziurtagiri ekologikoa erabiliko baititugu. Ontziak berrerabiltzea sustatuko dugu. Horrela, ingurumen-inpaktua gutxituko dugu eta hondakin gutxiago sortuko dugu. Urtean zehar erabilera bakarreko packaging kopuru handia saihestuz. Sormenerako espazio bat irekitzen da, “etxean egindakoa” berriz deskubrituz eta gure irudimena eta zentzumenak egan egitea utziz, testura eta usain berriekin batera. Tailerrean erabiliko ditugun osagaien printzipioak eta onurak ezagutaraziko ditugu. Gure azalaren, gure gorputzaren eta Naturaren arteko oreka eta harmonia berreskuratzen saiatuz. Kosmetika etiko eta iraunkorrago baterantz jotzen saiatuz. Arrazoi horiek guztiak direla eta, kontzientziatzeko beste bide bat ireki nahi dugu, egunerokoa den eta agian behar den arreta eskaintzen ez diogun esparru batean.
LARUNBATA 9
GOIZEZ: 11.30 - 13.00 | MASAJE BARRA SOLIDOA
ARRATSALDEZ: 18.00 - 19.30 | HORTZETAKO PASTA
IGANDEA 10
GOIZEZ: 11.30 - 13.00 | HORTZETAKO PASTA
ARRATSALDEZ: 16.30 - 18.00 | MASAJE BARRA SOLIDOA
15 lagunentzako tailerra, edukiera bete arte

jarduera ADI! Itsas Hondakinak
LARUNBATA 9: 17.00 | MATER ESPAZIOAN
Tailer honen helburua eremu ezberdinetan kokatuta dauden probak gaindituz itsas hondakinen munduan barneratzea da. Ginkana baten bidez modu dinamiko eta dibertigarri batean itsas hondakinen jatorria, hauen zabaltzea, ondorioak eta nola aurre egin ikasi ahal izateko modu ezinhobea! Animatzen al zara?

egin irriparre! FOTOMATOIA
ETORRI BE VEGGIE-RA ETA ERAMAN ZURE ARGAZKIA PAPEREAN!

FASHION REVOLUTION EUSKADI
ERAKUSKETA

HAURRENTZAKO ARTE ESPAZIOA
ZATOZ MARGOTZERA! ELKARLANEKO MURALA, MUNDUKO ANIMALIAK ETA AURPEGI-MARGOKETA
OSTIRALA 8 ETA LARUNBATA 9: 11.30 - 13.30 / 16.30 - 19.30
IGANDEA 10: 11.30 - 13.30 / 16.00 - 18.00
PLANETA “SALBATU” BAINO LEHEN, PLANETA “MAITATUKO” DUGU… HEIKE FREIRE
Animaliak dituzten Dina4 formatuko marrazkiak izango ditugu, koloreztatzeko eta sormenera irekita. Marrazkiek, Artean Espazioak diseinatutakoak, animalien eta natur ingurunearen balioa azpimarratuko dute, natura zaintzeari aipamen berezia eginez.
ELKARLANEKO MURALEAN, beste animalia batzuekiko errespetuarekin lotutako irudiak diseinatuko ditugu, parte-hartzaileek irudi horiek lerro eta/edo kolorez osatu ahal izan ditzaten, modu aske eta sortzailean.
Animalien gaia ardatz izango duen AURPEGI MARGOKETA izango dugu, animali aske eta basatietan bihurtzeko.
